Fristående kurser

- Gäller under ordinarie förhållanden. Inga utåtriktade kurser tillhandahålls pga  pågående pandemi

 

Förutom klubbverksamhet ingår i Svenska Quiltakademins programutbud följande grundläggande kurser. Dessa ges f.n. endast på beställning av enskild eller grupp. Tidsupplägget avtalas vid beställning.

 

 

Sömnad av en traditionell sk. ”Sampler Quilt”, kunskaper och färdigheter i traditionell amerikansk/västerländsk lappteknik med sikte på självständigt skapande.

 

Behövlig information  och handledning i mönsterkunskap, mallframtagning, skarvsömnad, applikation, komposition samt hand- och maskinquiltning. Kunskaperna är grundläggande för såväl traditionell lappsömnad som för genren med nyskapande inriktning.

 

Kursen resulterar i en väggbonad eller pläd med ett antal fritt valda mönsterblock och individuell färgsammansättning. Introduktion till moderna redskap och tillbehör ingår, liksom genomgång av tyger, tygmönster och quiltningsmotiv. Kursen förutsätter egen symaskin.

 

Lärare: Katriina Flensburg

 

Välkommen med förfrågningar till  info@quiltakademin.se

 

 

 

 

Grundläggande introduktion i traditionell lappteknik inklusive applikation och quiltning

 

 

Grundkurs i nyskapande textil med inriktning på genren ”Art Quilt”

 

 

 

Undervisning i färg & form och experimentellt bildskapande med utgångspunkt i tyger och textila material. Kurssammankomsterna består av kunskapsinslag och praktiska övningar med genomgångar och lärarfeedback.

Kursen förutsätter ett gediget intresse för ämnet samt tekniska färdigheter i och kännedom om dagens lappteknik/quiltning.

 

 

Lärare: Katriina Flensburg

 

Välkommen med förfrågningar och  intresseanmälan till info@quiltakademin.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svenska Quiltakademin